آشنایی با VMware
نرمافزار VMware بهعنوان یکی از قدرتمندترین نرمافزارهای مجازیسازی است که امکان ایجاد ماشینهای مجازی را به وجود میآورد. نرمافزار VMware دارای تنوع مختلفی از نوع و نسخه دارد که بسته به نوع کاربرد میتوان هرکدام از آنها را خریداری و نصب نمود. در این مقاله ما قصد داریم تا شمارا با نسخه VMware Workstation آشنا نموده تا بتوانید ماشینها مجازی خود را روی آن راهاندازی نمایید. نرمافزار VMware قابلیت مجازیسازی انواع مختلف سیستمعامل شرکتهای ماکروسافت، لینوکس و سولاریس و… را دارد.
یکی از پرکاربردترین امکان این نرمافزار ایجاد محیطی مناسب جهت کارآموزان، برنامه نویسان و تسترهای نفوذ و دانشجویان شبکه است که میتوانند بنا به نیاز خود، سیستمعامل موردنیاز خود را در کنار سیستمعامل میزبان راهاندازی نمایند.
مفاهیم پایهای
در نرمافزار مجازیسازی VMware دو اصطلاح بسیار مهم وجود دارد که باید بهصورت پایهای درک نموده و با آنها آشنا شوید.
میزبان: به عبارتی، سیستمعاملی است که نرمافزار VMware رو آن نصبشده و ماشینهای مجازی روی آن سوار میشوند. درواقع همان سیستمعامل اصلی شمارا میزبان میگویند.
هاست: سیستمعاملی که در داخل VMware راهاندازی شده است، هاست میگویند. نام دیگر آن ماشین مجازی است.
پیشنیازهای نصب و راهاندازی VMware
برای نصب و راهاندازی VMware Workstation نیاز به سه قطعه اصلی وجود دارد. این سه قطعه عبارتاند از CPU، RAM و Disk Storage.
بر اساس اعلام شرکت VMware توصیهشده است که از حداقل موارد زیر برای راهاندازی VMware استفاده شود. درصورتیکه سیستم شما از این حداقل کمتر باشد ممکن است نرمافزار با مشکل اجرا شود یا حتی قابلیت اجرا نیز نداشته باشد. در زیر حداقل نیازمندیهای لازم برای اجرای درست VMware نامبرده شدهاند.
-پردازنده مرکزی (CPU) برای شرکتهای AMD و یا Intel که دارای معماری ۳۲ بیت یا ۶۴ بیت باشد.
-فرکانس پردازنده مرکزی (CPU) باید از ۱.۳GHz بالاتر باشد.
-حداقل RAM موردنیاز ۲GB و پیشنهادشده خود شرکت VMware 4GB است.
-حداقل ۱.۲GB فضای دیسک خالی موردنیاز است و برای هر ماشین مجازی مقدار فضای دیسک نیز نیاز است.
روش نصب نرمافزار VMware Workstation
در ابتدا فایل نصب نرمافزار VMware را پیدا کنیم. برای این کار میتوان از سایت رسمی شرکت VMware، این نرمافزار را خریداری نمود و سپس استفاده نماییم. ازآنجاییکه لایسنس این نرمافزار دربرگیرنده هزینه زیادی است، پیشنهاد میگردد که آخرین نسخه این نرمافزار را از سایت سافت ۹۸ که همراه لایسنس است را دانلود نمایید.
-در مرحله اول فایل دانلود شده را اجرا نمایید و سپس بر روی گزینه NEXT کلیک کنید.

نصب Vmware

نصب و راه اندازی Vmware
-توافقنامه را مطالعه نموده و سپس تیک گزینه I Accept را انتخاب نموده و سپس NEXT را فشار دهید.

راه اندازی Vmware
-در مرحله بعدی دو گزینه نمایش داده میشوند. گزینه Typical توضیح چندانی ندارد و با انتخاب این گزینه نصب با تنظیمهای پیشفرض انجام میگردد… در ادامه به شرح گزینه Custom (سفارشی) خواهیم پرداخت.

پیکربندی VMware
-در این مرحله گزینههای مختلفی وجود دارد که به شرح آنها میپردازیم.
VIX Application Programming Interface: اگر توسعهدهنده هستید و قصد دارید نرمافزار خود برای مدیریت یا مانیتورینگ ماشینهای مجازی بسازید، این گزینه برای شما تعبیهشده است.
Enhanced Keyboard Utility: درصورتیکه از زبانی غیر از زبان ماشین مجازی استفاده میکنید بهتر است این گزینه را انتخاب نمایید. این گزینه برای کارایی کیبورد است.
Visual Studio plugin: برای رفع خطاهای نرمافزار VMware Workstation توسط Visual Studio کاربرد دارد.

اجرای VMware
-میتوانید از طریق Workstation Web Server به ماشینهای مجازی VMware دسترسی داشته باشید. این دسترسی بهطور پیشفرض پورت (۴۴۳) HTTPS را انتخاب کرده است و میتوانید آن را تغییر دهید. بهترین گزینه پیشفرض این مورد است. در ادامه روی NEXT کلیک کنید.

VMware
-در ادامه کلیه تنظیمات را بهصورت پیشفرض انتخاب نموده و ادامه دهید. بعد از نصب لایسنس نرمافزار را وارد نموده و وارد نرمافزار VMware شوید. در زیر نمایی کلی از محیط نرمافزار را میتوانید ببینید.

VMware Workstation
برای آشنایی و آموزش ویدئویی نصب نرمافزار VMware Workstation می توانید به پکیج آموزش گامبهگام تست نفوذ با استفاده از سیستمعامل لینوکس کالی-مقدماتی مراجعه نمایید.
در مقاله بعدی به نحوه نصب و راهاندازی سیستمعامل کالی لینوکس در محیط مجازی ساز VMware خواهیم پرداخت.
هنوز پاسخی ارسال نشده است.